Метални фунийки за сладки
Метални фунийки за сладки
Използват се за изпичането на фунийки за крем, рогчета и други тестени изделия с конусовидна форма. Изработени са от неръждаема стомана.
Цената е за 5 броя метална форма за печене.
Размери:
- Диаметър: 2,5 см.
- Дължина: 9 см.
Фунийки с домашен крем - Рецепта
Необходима продукти:
За тестото:
- 2 яйца
- 180 г захар
- 250 мл прясно мляко
- 160 г масло
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 800 г бяло брашно
За крема:
- 1 л прясно мляко
- ванилия
- 4 жълтъка
- 300 г захар
- 80 г брашно
- 130 г меко масло
- смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват добре и към тях се добавят прясното мляко и разтопеното масло. Към получената смес се добавя пресятото брашно и бакпулвер. Омесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина около 6 мм. От кората се изрязват ленти с широчина около 2 см, които се навиват на фунийките като трябва леко да се застъпват и се нареждат в тава. Пекат се 30 минути в предварително нагрятата фурна на 180°C .
Крема се приготвя като млякото се слага на котлона и когато заври към него се прибавя сместа от жълтъците, половината захар 150 гр и брашното ( която предварително се разбили добре с миксер ). Така получената смес се вари на слаб огън при непрекъснато бъркане до пълното и сгъстяване.
Така получения крем трябва да се охлади добре, а през това време трябва да разбиете останалите 150 гр захар и маслото. Прибавете към вече изстиналия млечен крем и разбъркайте добре. Получения крем се охлажда в хладилник за няколко часа.
Охладените фунийки с помощта на сладкарски пош се напълват с крем.
Отворът на всяка напълнена фунийка се потапя в смлени орехи.
Оставят се да престоят за 24 часа преди консумация.