Ножица с форми за кейк-попс (cake pops)
Сладкарски инструмент за приготвяне на кейк-попс и други декорации от фондан.
Може би сте чували за така наречените кейк - попс (cake pops), но и да не сте, ние ще ви кажем. Най-просто казано, кейк попс са малки тортички на клечка, напомнящи много за близалките, само че вътрешността им е мека, а външната част обикновено е покрита с глазура и красиво декорирана.
С тези формички лесно ще приготвите кейк-попс и други забавни декорации от фондан и марципа.
За приготвянето на около 30 броя кейк-попс ще са ви нужни:
за блата:
- 250 гр. брашно
- 50 гр. какао
- 2 ч. л. бакпулвер
- 1/4 ч. л. сол
- 100 гр. захар
- 250 мл. топла вода
- 90 мл. олио
- 2 яйца
- ванилова есенция
за крема:
- 125 гр. масло.
- шоколад или кувертюр за обличане на попсовете
Изчаквате блата да изстине и го натрошавате на трохи. Омесвате добре с омекналото на стайна температура масло. С помощта на сладкарската ножица оформяте попсовете и ги оставяте в хладилника да си починат за около 15-20 минути. След това ги набучвате на клечки и ги потапяте в разтопен на водна баня шоколад.
за декорацията:
Разбърквате всички продукти с миксер на средна скорост до хомогенност и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.