Силиконова форма за понички
Виж снимките
Силиконова форма за понички и Рецепта
Пригответе бързо и лесно домашни понички, сладкиши, десерти и кексчета с нашата силиконова форма. Формата е подходяща за печене и замразяване, изработена от висококачествен силикон, устойчив на температури до 240 градуса.
Характеристики на формата:
- Лесна за употреба и почистване
- Незалепваща и еластична
- Размери: 27 х 19 см
- 6 гнезда за понички
- Предлага се в различни цветове
Рецепта за вкусни понички:
- Брашно - 500 г
- Захар - 80 г
- Сол - 5 г
- Сухо мляко - 20 г
- Мая - 2 пакетчета суха
- Вода - 230 мл (топла)
- Яйце - 1 брой
- Масло - 40 г
- Ванилия - 1 прахче
Инструкции:
- Разбъркайте заедно брашното, захарта, солта, сухото мляко, сухата мая и ванилия. Долейте топлата вода и разбитото яйце.
- Оставете в капак да се активизира сместа за 15 минути. След това добавете маслото и разбъркайте много добре.
- Добавяйки брашно, замесете гладко и нелепнещо тесто. Готовото тесто оставете на стайна температура да втаса около 45 минути.
- След това го разстелете върху намазнена повърхност на кора с дебелина 1 см.
- С помощта на чаша изрежете донътите, като им правите и малка кръгла дупчица в средата. Оставете ги да втасат върху плота за още 45 минути.
- Загрейте олио в дълбок тиган на слаб котлон и пускайте донътите да се изпържат от двете страни.
- Готовите донъти отцеждайте върху кухненска хартия и след това ги покрийте с желаната от вас глазура или пудра захар.
- По желание ги напълнете със щприц със сладко, течен шоколад.